Nederlands: Wat zijn cybercasts?

Eventjes wat uitleg in het Nederlands voor familie en vrienden in Belgie:

Cybercasts: nieuwsberichten speciaal voor familie en vrienden van de Expeditie leden. Op deze manier kun je de Expeditie op de voet volgen.

Let wel:

Alpine Ascents (het team, de compagnie waar Stephen mee klimt) doen hun best om de berichten er zo snel mogelijk op te zetten.
Een dag geen bericht wil niet zeggen dat er een probleem is met de Expeditie:

– de berichten worden doorgebeld met satelliet telefoons vanop Everest en slechte of geen verbinding kan voorvallen. (Voor de expeditie leden zijn satelliet telefoons niet het enig communicatie middel; ze hebben ook radios om onderling en met Basecamp in contact te blijven).

– De berichten worden doorgebeld naar het hoofdkantoor van Alpine Ascents in Seattle, Washington, en daar worden de berichten dan op hun website gezet. Dit kantoor is gesloten gedurende het weekend en op feestdagen. Dus weerom: geen paniek indien je op die dagen geen nieuw bericht vindt! En vergeet het tijdsverschil niet.

– De Expeditie teams hebben ook meerdere rustdagen en dan wordt er ook niet steeds nieuws doorgebeld want dan is er meestal niet veel te melden.

groetjes,
caroline.